skip to Main Content

5 Tips voor een gelukkige relatie

Je kent wel die checklists, waarbij je 5 tips krijgt voor een goede relatie. Of 20 vragen waardoor je opnieuw verliefd wordt op je partner. Of 7 dingen die mensen met een goed huwelijk altijd doen? Je leest ze en denkt: dit zijn allemaal open deuren. Dit ken ik al, maar ja het zou wel goed zijn om het ook echt te doen.

En misschien doe je het wel een keer of twee. Probeer je je aan die regels te houden. Denk je echt dat het werkt… voor even. Het is moeilijk om het vol te houden. Je aan de regels te houden, en wat doet de ander eigenlijk? Is die er net zo mee bezig als jij? Het gaat toch om een relatie, waar er twee voor nodig zijn?

De reden dat het zo moeilijk is om volgens deze regels te blijven leven is omdat het geen gedragsverandering veroorzaakt maar een tijdelijke handeling is. Het veranderd niks aan je ingesleten patronen en jarenlange overtuigingen. Ik werk dan ook niet met dit soort trucjes, maar ga met jou op zoek naar je beweegredenen. Je jarenlange ingesleten patronen. Kortom de basis.

Back To Top